Szoktunk mást is enni, mint padlizsánt, de annyira sokszínű ez a növény, hogy minden kombinációban lehet és érdemes variálni.

Ez a recept a legnagyobb kedvencem.

Hozzávalók 4 főre

  • 25 dkg csirkemell
    só, frissen őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 2 teáskanál morzsolt oregánó
  •  5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb 35 dkg padlizsán – 1 cm vastagságú szeletekre vágva

Tetejére

  • 12,5 dkg natúr tejszínes krémsajt (néha mascarpone-t szoktam)
  • 1 teáskanál reszelt kezeletlen citromhéj
  • 1-2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • sajt tetszés szerint

A sütőt előmelegítem 200 fokra és sütőpapírt terítek egy nagyobb tepsibe. A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom és összekeverem a fűszerekkel.

A husit apánként 2-3 perc alatt elősütöm egy serpenyőben a vaj és az olaj felforrósított keverékén. Aztán szűrőlapáttal kiszedem, félreteszem.

A padlizsánszeleteket egymás mellé rakosgatom a sütőpapírra, megsózom és picit megkenegetem olívaolajjal. 10 perc sütés után megforgatom, még 10 percet sütöm a másik oldalát is.

A krémsajtot, citromhéjat, és szerecsendiót 1,5 dl vízzel és a husi sütéséből megmaradt szafttal együtt habverővel összekeverem, sózom, borsozom.

A padlizsánszeletek felét átrakom egy 20*30-as sütőtálba vagy tepsibe, rárakom a megsütött csirkemellet és betakarom a maradék padlizsánnal. Rákanalazom a sajtkrémes keveréket, megszórom sajttal és kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Az eredeti recept Stahl Judittól származik, ha egyszer ezt elolvassa: nagyon köszönöm neki a receptet! 😀

Hozzászólás