Szoktunk mást is enni, mint padlizsánt, de annyira sokszínű ez a növény, hogy minden kombinációban lehet és érdemes variálni.
Ez a recept a legnagyobb kedvencem.
Hozzávalók 4 főre
- 25 dkg csirkemell
só, frissen őrölt bors - 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 teáskanál morzsolt oregánó
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- kb 35 dkg padlizsán – 1 cm vastagságú szeletekre vágva
Tetejére
- 12,5 dkg natúr tejszínes krémsajt (néha mascarpone-t szoktam)
- 1 teáskanál reszelt kezeletlen citromhéj
- 1-2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
- sajt tetszés szerint
A sütőt előmelegítem 200 fokra és sütőpapírt terítek egy nagyobb tepsibe. A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom és összekeverem a fűszerekkel.
A husit apánként 2-3 perc alatt elősütöm egy serpenyőben a vaj és az olaj felforrósított keverékén. Aztán szűrőlapáttal kiszedem, félreteszem.
A padlizsánszeleteket egymás mellé rakosgatom a sütőpapírra, megsózom és picit megkenegetem olívaolajjal. 10 perc sütés után megforgatom, még 10 percet sütöm a másik oldalát is.
A krémsajtot, citromhéjat, és szerecsendiót 1,5 dl vízzel és a husi sütéséből megmaradt szafttal együtt habverővel összekeverem, sózom, borsozom.
A padlizsánszeletek felét átrakom egy 20*30-as sütőtálba vagy tepsibe, rárakom a megsütött csirkemellet és betakarom a maradék padlizsánnal. Rákanalazom a sajtkrémes keveréket, megszórom sajttal és kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Az eredeti recept Stahl Judittól származik, ha egyszer ezt elolvassa: nagyon köszönöm neki a receptet! 😀